Droomhuis type 2

Voor deze kubistische villa is gezocht naar een moderne strakke vorm. Door dit te combineren met natuurlijke echte materialen krijgt de villa een warme uitstraling. Kernwoorden voor dit droomhuis zijn soberheid, spannende contrasten en robuustheid. Door de transparantie van de achtergevel in combinatie met de positionering in de breedte ontstaat aan de achterzijde van de woning een prachtig panorama dat het weidse uitzicht op groen en water optimaal benut. De schakeling van ruimtes maakt dat de woning geborgenheid blijft ademen.

Begane grond

U betreedt de woning via de ruime centrale hal die plek biedt aan een mooie garderobe, een ruim toilet, een handige bergkast en de meterkast. Via fraaie hoge binnendeuren komt u vervolgens binnen in het hart van de woning, op de overgang van de eetkamer en de woonkamer. Het mooie doorzicht naar de tuin en het water biedt direct een prachtige indruk van de weidse ligging van de woning.

De woonkamer is verder naar voren geschoven en zorgt voor een naadloze binnen-buitenovergang. U waant zich hier al in het groen.

De eetkamer en keuken zijn wat verder teruggelegd waardoor een veranda ontstaat die de overgang tussen binnen en buiten in het dagelijks gebruik minimaliseert. Vanuit de keuken heeft u goed zicht op de straat en op de eigen oprit. Tevens biedt de keuken toegang tot de berging, de bijkeuken en de garage.

Gekoppeld aan de woonkamer is de werkkamer gesitueerd. De en suite-deuren zorgen voor verbinding met de woonkamer waardoor deze kamer echt onderdeel is van de leefruimten. Tegelijkertijd bieden ze de mogelijk om rust en afzondering te creëren. De werkkamer is ook direct toegankelijk vanuit de hal.

Verdieping

Op de overgang van de eetkamer en de woonkamer is de trap geplaatst die toegang biedt tot de verdieping. Om rondom zichtlijnen te creëren komt de trap boven aan de voorgevel waar een brede pui een weids uitzicht over de wijk geeft. De slaapkamers en badkamer zijn allen gelegen aan deze royale en lichte overloop. De buitenbeleving van deze kamer is gericht op de tuin en het water. Aan de linkerzijde van de verdieping vindt u de hoofdslaapkamer met inloopkast en eigen badkamer. Aan de rechterzijde van de woning zijn nog twee grote slaapkamers en een ruime badkamer gesitueerd.

Ook is het mogelijk een balkon te realiseren over de volle breedte van de woning om het vrije gevoel en de weidse beleving van de verdieping verder te versterken.

Zelf uw woning laten ontwerpen

Binnen de richtlijnen van het beeldkwaliteitsdocument is veel mogelijk. Deze droomwoningen dienen – samen met het beeldmateriaal uit het beeldkwaliteitsdocument – ter inspiratie. Uiteraard bent u vrij uw eigen architect te kiezen en uw eigen droomhuis te realiseren. Neemt u voor meer informatie contact op met Onze Makelaar.

Wellerwaard Buitengewoon Noordoostpolder | Ontwikkeling door comsi.nl | Privacy