Droomhuis type 1

Het ontwerp van deze rietgedekte villa bestaat uit een uniek samenspel tussen uitstraling, indeling én beleving. Het biedt volop ruimte en kenmerkt zich door eenvoud, heldere lijnen en een warme uitstraling. De toepassing van de ambachtelijke materialen als hout en riet in combinatie met een strakke baksteen en een metalen dak- en gevelafwerking, geven het geheel een strak voorkomen dat tegelijkertijd warmte uitstraalt.

Begane grond

De entree van deze villa is duidelijk vormgegeven door een accent in de kap en geeft door de extra vrije hoogte over twee lagen een bijzonder ruimtelijk effect. Binnenkomend treft u hier een mooie garderobe, een ruim toilet en de meterkast. Tevens bevindt zich hier de trap naar de verdieping en een entree naar de werkkamer. Vervolgens betreedt u via de dubbele deuren de leefruimte op de grens tussen de woonkamer en de eetkamer.

De schakeling van de ruimten maakt dat op elke plek een andere unieke beleving van de omgeving ontstaat. De woonkamer is voor een deel buiten het volume geplaatst en geeft een mooi zicht, zowel naar achteren als naar voren, waardoor dit een bijzonder lichte en transparante ruimte is. Door de extra hoogte van deze ruimte en de koppeling met de bibliotheek op de verdieping ontstaat een bijzondere beleving.

De eetkamer/woonkeuken heeft een wat intiemer sfeer. Deze ruimte ligt duidelijk wat verder van de straat en is vrijwel geheel gericht op de eigen achtertuin en het terras. Door de grote veranda is de koppeling tussen binnen en buiten in het dagelijks gebruik optimaal.

Verdieping

Wanneer u de trap opgaat naar de verdieping, geeft de extra hoogte in de vide een bijzondere ruimtelijke beleving. Eenmaal op de overloop treft u een extra woonruimte aan waar in alle rust een boek gelezen kan worden. Door de vide ter plekke van de woonkamer is deze ruimte gekoppeld aan de andere leefruimtes. Wanneer de woning overdwars geplaats wordt, dan biedt deze plek op de verdieping een schitterend uitzicht over het water of de landerijen.

Op de verdieping zijn verder drie slaapkamers en een riante badkamer gesitueerd. De grote glazen puien op de kop van de woning geven vanuit slaapkamer een prachtig uitzicht op de omgeving.

De hoofdslaapkamer is voorzien van een ruime inloopkast.

Meer informatie

Wanneer u via de vaste trap nog een verdieping stijgt bereikt u een riante zolder die nog plaats biedt aan twee ruim bemeten kamers die vanwege de grote glaspartijen een riant panorama bieden. Verder is op de zolderetage plaats voor een technische ruimte.

Tot slot

Eenmaal weer buiten, in de tuin, is het samenspel van de lijnen een lust voor het oog. Hier komt de eenheid van bijgebouw en hoofdbouw het meest tot zijn recht. De lijn van de luifel en van de veranda vloeien op een natuurlijke en speelse wijze voort uit de bijbouw en smeden beide volumes tot een harmonisch geheel.

Zelf uw woning laten ontwerpen

Binnen de richtlijnen van het beeldkwaliteitsdocument is veel mogelijk. Deze droomwoningen dienen – samen met het beeldmateriaal uit het beeldkwaliteitsdocument – ter inspiratie. Uiteraard bent u vrij uw eigen architect te kiezen en uw eigen droomhuis te realiseren. Neemt u voor meer informatie contact op met Onze Makelaar.

Wellerwaard Buitengewoon Noordoostpolder | Ontwikkeling door comsi.nl | Privacy